CONTACT

11/28/2010

Dva roky prázdnin (2.díl)


Říjen 2009
Třetí prezentace pro radu města v Ostravě. Poslech zaznamenaného rozhovoru s Bjarkem Ingelsem v Kodani a jeho následný přepis ve vlaku. 2. vernisáž výstavy Martina Roubíka. 5. začátek školního roku v Liberci. Téma Ostrava. První konzultace. 6. na vernisáži krásné výstavy od A1 architects: Malý Dům s ještě krásnějším katalogem. Na návštěvě u Josefa Pleskota, kvůli Ostravě. 8. setkání s Markem Chalupou kvůli soutěži na Washington. Vzniká AG-ENT, alespoň v mé hlavě. 9. do Jilemnice na stavbu. 12. vynikající přednáška Vladímira Dědečka v Praze a naopak velmi smutná prohlídka Federálního shromáždění. Tu budovu nemělo Muzeum nikdy získat. 13. opět v Ostravě (za uplynulé dva roky celkem asi 40x), první setkání s Janem Světlíkem. 14. rok v Česku a 34. díl Bourání s Martinem Hejlem. 15. ve Vrchlabí, jako porotce (spolu s Cyrilem Říhou a Emilem Přikrylem) výběrového řízení na autora dvou administrativ KRNAPu. Porota jako vítěze vybírá Ladislava Lábuse, jehož návrhy jsou pro ni přesvědčivější, než návrhy Vláda Milunice a Romana Kouckého. 16. v Jilemnici, poté společně s Jiřím Zhořem a Klárou Holanovou na exkurzi v právě dokončené vile Hermína od HŠH, večer na diskusi o Karlu Pragerovi ve Federálním shromáždění. 17. provádím po Praze dva čínské kolegy Jana Magasanika z BIG. 19. odevzdání analýz v Liberci. 20. příprava na PKN do Žiliny, setkání s Matúšem a Oliverem v Praze kvůli MZ Praha, večer setkání s Josefem Pleskotem kvůli Ostravě. 21. v Liberci na přednášce Petera Zumthora a pak společně na obědě na Ještědu. Má super smysl pro humor. Do Prahy s Davidem Vávrou – příjemná cesta. 35. díl Bourání s Karolínou Jirkalovou. 22. v Ostravě. 23.-24. v Jilemnici. 26. večeře u Petra Hájka. 27. práce na Ostravě. 28. na státní svátek 36. díl Bourání s Romanem Kouckým. 30. oficiání podání přihlášky do soutěže EHMK 2015, vystoupení na PechaKucha Night v Žilině (moje celkově páté).

Listopad 2009

1.-7. v Istanbulu, především na Urban Age konferenci. Vynikající přednášky: Saskia Sassen, Richard Senett, Alejandro Zaera Polo, Richard Rogers, Enrique Penalosa, Andrew Altman. 8.-10. v Ostravě, příprava soutěžního zadání pro Ostravu 2015. 10. na vítání prváků v Liberci, všichni bývalí studenti si stěžují. 11. – 37.díl Bourání s Cyrilem Říhou (vlastně už po druhé, před rokem jsme spolu natočili pilotní díl). 12. setkání s Josefem Pleskotem. 13. setkání s Markem Chalupou a Jakubem Filipem Novákem. 14. práce na soutěžním zadání pro Ostravu, Fulbright doporučení pro Matúše Valla, předložení návrhu pro workshop v Dubaji. 16. křest katalogu 20/20, pro který jsem napsal text, který naštval skoro každého (více zde). Na návštěvě v bytě u Petra Hájka, s jedenácti slovenskými architekty. 18. dopoledne předtáčím 38. díl Bourání s Antonínem Novákem. Odpoledne se účastním exkurze v Hotelu Metropol (s provozním ředitelem) a v rámci Versus architekt v Metropolu moderuji diskusi s Markem Chalupou, Michalem Kuzemenským, Jaroslavem Wertigem, Petrem Babákem a Michaelem Zachařem. Poté jdu na PechaKucha Night. 19. na oslavě 15ti let A69 na Houseboatu v Modřanech. Hraje Prokop Tomášek a jeho Abigail Ibarra. 24. odevzdávají v Praze na CTS moji liberečtí studenti projekt výstavy Davida Kopeckého. 25. odevzdávky v Liberci, večer 39. díl Bourání s Petrem Babákem. 26. setkání s Ondřejem Císlerem. 27. setkání s Yvette Ehlerovou v Praze. 29. setkání s Jaroslavem Andělem v DOXu.

Prosinec 2009
2. natáčím 40. díl Bourání s Janou Kosteleckou. 3. – 6. příprava soutěže pro Ostravu. 7. generálka v kině Evald. 8. vystoupení před 13ti člennou porotou EHMK na Ministerstvu kultury. Ostrava postupuje do finálového kola. Večer se účastním diskuse o veřejném prostoru v Pardubicích, spolu s Osamu Okamurou, v rámci Offcity. 9. setkání přípravného týmu PKN Praha, 41. díl Bourání s Echorost. 10. kolaudační večírek v Opočenský-Valouch architekti. 10. do Ostravy a zpět, spolu s Johnem Eislerem. 11. setkání s Leošem Válkou a dohoda na uspořádání Městských zásahů v DOXu. 13. překlad textu soutěžního návrhu pro Nielse Pedersena z Dánska. 14. setkání s Antonínem Novákem v Brně a prezentace ostravské soutěže pracovní skupině pro soutěže ČKA v Brně. 15. konzultace v Liberci a firemní večírek M1 na parníku Bukanýr. 16. setkání s Víťou Váňou, odborníkem na produkci koncertů, kvůli Ostravě. 42. díl Bourání s M1 architekty. 17. Vánoční večírek 4A, předtím hokej Česko – Finsko (Jaromír Jágr možná naposledy v reprezentačním dresu v Česku). 19. instalace 500kg okna v Jilemnici, 21. setkání s Tomášem Celiznou a předtočení 43. dílu Bourání. 25. – 28. se 4 dny intenzivně věnuji založení vlastního blogu na blogspotu. 28. pravidelné vánoční setkání zakládajících členu Architu. Silvestr u Krištofa.

Leden 2010
3. setkání s Osamu Okamurou v DOXu. Prohlídka výstavy Chelsea hotel a Entropy. 6. 44. díl Bourání s dvojicí Pinkas & Žalský. 7. konzultace s Markem Chalupou. 8.-9. na stavbě v Jilemnici, finiš s přípravou soutěžního zadání pro Ostravu. 11. na odevzdávkách v ateliéru Jana Šépky, trochu ztrácím nervy. Co vidím, se mi nelíbí. Na návštěvě v Mjolk. 13. prohlídka domu za 1,2 miliónu od Mjolk, večer spolu točíme 45. díl Bourání. 14. veřejné prezentace kandidátského projektu Ostravy, 3x za sebou to samé (pro veřejnost, kulturní pracovníky a pro politiky). Večer rozhovor s Janem Světlíkem pro Era21. 15. předtáčím v ostravském studiu ČT pořad Před půlnocí. 16. konzultace s Chalupa architekti nad návrhem Washingtonu. 18. na odevzdávkách v Bratislavě na VŠVU v ateliéru Benjamína a Víta. 19. předtáčím díl s Kamilem Mrvou, večer vernisáž v GJF. 20. rozhovor s Leošem Válkou a Matúšem a Oliverem nad připravovanou výstavou Městské zásahy. 21. ustavující zasedání poroty soutěže na transformaci Černé louky v Ostravě. 23-24. příprava na PKN v Brně. 26. finální odevzdání druhého semestru v Liberci. 27. PKN v Brně, setkání s Janem Taborem. 28.-29. přepisuji rozhovor s Janem Světlíkem. 31. dodatečná konzultace se studenty Petra Hájka (v neděli a po odevzdání).

Únor 2010
1.února tisková konference v Ostravě. Vyhlášení soutěže. 3. 47. díl Bourání s Václavem Škardou a Jiřím Poláčkem (K2), další setkání s Leošem Válkou a Jaroslavem Andělem (DOX). 4. zakládám facebook profil pro AG-ENTa. 5. vynikající koncert Prokopa Tomáška a jeho Abigail Ybarra, který navštěvujeme s Janou. 6.-7. text pro druhé kolo soutěže na Washington. 9. v komisi na přijímací zkoušky v Liberci. 11. ve Zlíně, 12. v Olomouci na setkání s lidmi z HOPR Group. 14. setkání s Petrem Jandou. 16.-17. obhajoby bakalářů v Liberci, obě moje svěřenkyně úspěšné. 17. 48. díl Bourání s Benjamínem a Vítem a večer PechaKucha Night, na které oba vystupují. 18.-19. obhajoby diplomů v Liberci, setkání s Mahulenou Svobodovou, setkání s prorektory a kvestorem UK. 20. PKN speciál pro Haiti v Bio Oko, vynikající atmosféra i vystupující, hlavně Petr Babák, Robert V. Novák a hvězda večera Jan Slovák. 21. Mozartova Kouzelná flétna ve Stavovském divadle. 23. seminář na ČKA o architektonických soutěžích, absolutně nekoordinovaná záležitost. Večer setkání s Miroslavem Masákem a pak s Bárou Kopeckou. 25. schůzka se zástupci Nadace Proměny, poprvé v nově rekonstruované budově ČRo.

Březen 2010
2. setkání s bratry Chalupovými, setkání přípravného týmu PKN. 3. 49. díl Bourání se Sporadical. 4. přednáška pořádaná o.s. Kruh My v zahraničí, rozhovor s Richardem Loskotem na webem „Nerealizováno“. 5.-7. v Jilemnici. 9. začátek spolupráce s ateliérem 304 Petra Babáka, kvůli výstavě Ostrov pokladů. Rozhovor se Stanislavem Fialou pro Era21. Pak rozhovor s Ondřejem Císlerem. V kině na Burtonově Alence v říši divů. 10. jubilejní 50. díl Bourání s Borisema Prokopem z A69. 11. setkání s radním pro kulturu, Ondřejem Pechou (ODS) nad výstavou Městské zásahy. Máme požádat o grant. Později jsme požádali a naší žádosti vyhověno nebylo. 16. na VŠUP u Petra Babáka, v Hospodářských novinách kvůli Městským zásahům. 17. 51. díl s Jiřím Suchomelem. 18. další setkání na UK. 22. přednáška Bjarkeho Ingelse a moje premiéra v roli překladatele. 23. znovu na VŠUP v ateliéru 304. 25.-26. v Ostravě, přednáška na TU VŠB, řada setkání kvůli Ostrava2015. 29. setkání s Janem Jehlíkem, 30. s Petrem Babákem, pak s Janem Šépkou. 31. 51. díl Bourání s Ondřejem Volným, setkání s Petrem Hájkem, oslava vítězství soutěže na Washington s Chalupáři (to je termín PB).

Duben 2010
Otevření výstavy soutěže na WSH (super grafika pozvánek od Štěpána Malovce). Setkání s Leošem Válkou kvůli MZ, pak UK, večer výborná přednáška Mirko Bauma. 2. spolupráce s Chalupáři nad projektem do Opavy. 3.-4. další práce pro Opavu. 6. ve Zlíně a ve Vizovicích, porotování studentské soutěže KOMA modular. 7. v Olomouci na schůzce s vedením HOPR Group. 7. – 9. práce na Opavě. 10.-15. v Madridu a v Toledu. 17.-18. příprava prezentace pro Opavu. 20. přednáška ve Fiducii v Ostravě. 21. PechaKucha Night v Praze. 22.-26. v Německu. 28.-30. setkání s Reginou Loukotovou, Petrem Knoblochem, bratry Chalupovými, vedením UK, s Petrem Babákem.

Květen 2010
1.v kině na Oku nad Prahou. 2. párty u Krištofa. 3. v DOXu, pak oběd s Markem Chalupou, kritiky v ateliéru Jana Jehlíka. 4. oběd se Zdeňkem Fránkem. 5. Bourání s Under-Construction Architects. 6. v Ostravě, ve vlaku píšu text Ostrov pokladů pro Petra Babáka a výstavu jeho ateliéru. 7.-9. příprava výstavy Městské zásahy, rozhovor s Petrem Vaňkem pro ArchiNews. 10.-12. instalace Městských zásahů v DOXu. Setkání s Ivo Koukolem. Rozhovory pro Rádio1 a Rádio Česko. 12. vernisáž Městských zásahů se podařila. Skvělá akce. Spousta lidí. 14. na sympózium o kreativitě v Ostravě – setkání s Martou Smolíkovou. 15.-16. v Jilemnici. O MZ píše Blesk – asi poprvé o architektuře od smrti Jana Kaplického. Předtáčíme Bourání s Coll-Coll. 18. přednáším v AJG v Českých Budějovicích. 19. novinářská prohlídka Městských zásahů a první večer živých vystoupení k MZ. 22. setkání s Antonínem Novákem a Rosťou Koryčánkem kvůli MZ v Brně. 23. na návštěvě v Pleskotově vile ve Vranném n. Vltavou, provádím korejského architekta Minsuka Cho (Mass Studies) po Praze. Nejvíc ho zaujme Mullerova vila, Nová scéna a Federální shromáždění. 24. vynikající znovuobnovená premiéra filmu Kouř v Praze, v rámci Ostrava v Praze. 25. na kritikách v ateliéru Petra Hájka. 26. druhý díl živých prezentacví k MZ v DOXu. 27.-28. prezentace projektu vedení města v Opavě. 29. ve Zlíně kvůli volbám. 31. na dialogu Zdeňka Fránka a Petra Kratochvíla v DOXu.

Červen 2010
1.s Davidem Krausem na PKN v Brně. 2. vernisáž Ostrova pokladů v TranzitDisplay. 3. večer živých prezentací k MZ v DOXu. 3. posuzování návrhů Josefa Pleskota a Ivana Kroupy na dostavbu Domu Umění v Ostravě, vernisáž výstavy SIAL v Olomouci. Předtáčím Bourání s Rosťou Koryčánkem. 8. odevzdávky mého třetího a posledního semestru v Liberci. 9. čtvrtý večer živých prezentací MZ v DOXu. Vize UK, setkání, Archip, další setkání. 14. poprvé v HUBu na Smíchově. 16.-18. porotování v Ostravě. 22. předtáčíme Bourání s Peterem Stecem. První setkání s fotografem Ivanem Němcem. 23. setkání s Čestmírem Kopeckým, další večer prezentací k MZ. 24. koncert Prokopa Tomáška v Malostranské besedě. 28. prohlídka MZ v DOXu s Ivanem Němcem. 29. přijímací zkoušky do magisterského studia v Liberci. 30. poslední živý večer prezentací k MZ, moc se povedl. Vystupují Josef Pleskot, Zdeněk Fránek, Roman Koucký, Jan a Kristina Magasanikovi.

Červenec 2010
3. v letním kině v Tróje na Adéla ještě nevečeřela. 5. s Petrem Hájkem na obědě, na večeři s Tomášem Celiznou. 7. 57. díl Bourání s Janem Sedlákem, jeden z nejlepších dílů. 8. v Brně, setkání s Osamu Okamurou, Svatoplukem Sládečkem, Martinem Anderem a Radkem Suchánkem, kvůli dalšímu učení v Liberci. Ve Zlíně na prohlídce rozestavěného domu od Petra Jandy. 11. s Antonínem Novákem v Brně. 13. vernisáž výstavy Kavárna Ostrava v Mánesu. 14. 58. díl s Alanem Zárubou. 17. druhý desetiboj v životě, 10 osobních rekordů a 2354 bodů. 19. v Brně kvůli Městským zásahům. 20. diskuse v Pardubicích o kulturním prostoru – s Cyrilem, Šárkou Havlíčkovou, Adélou Svobodovou, nebo s Vladimírem Kokoliou. 21. návštěva v Projektilu, rozhovor pro Respekt a 59. díl Bourání s Jánem Stempelem. 23. odlet do Neapole. Liparské ostrovy, Costa Amalfitana a ostrov Ischia, až do 13. srpna. Spousta práce na přípravě ankety o zahraničních zkušenostech mladých českých a slovenských architektů.

Srpen 2010
14. fotbalový turnaj v Netřebách, exkurze do Litomyšle. 17. opět v Litomyšli na setkání kvůli přípravě architektonické soutěže. 18. 60. díl Bourání s dvojicí Aulík a Fišer, předtím společná prohlídka jejich výstavy v GJF. 19. rozhovor a focení pro časopis Maxim. 20. poprvé komplexní prohlídka Vítkovic. 25. focení pro přebal časopisu Era21. 26. – 29. na Preview benátského bienále spolu s Imrem a Janem Taborem. 30. derniéra Městských zásahů v DOXu.

Září 2010
1.příprava prezentace Ostrava2015, první monolog v historii Bourání, o benátském bienále. Bylo to pěkně náročné. 3.-4. zkoušky v Ostravě. 6.-8. v Ostravě, u primátora, s Maxwan, prezentace na zastupitelstvu, rozhovor do ČT, návštěva komisařů, prezentace na Min. kultury. Setkání s Pavlem Teličkou. 8. se vyhlašuje výsledek, vítězem se stává Plzeň. 13. tisková konference v Ostravě. 15. Bourání s Miroslavem Masákem a PechaKucha Night v Praze. 16. celodenní instalace výstavy MZ v Brně, v Káznici. Večer vernisáž. Opět se vše (tentokrát skoro zázrakem) podařilo. 17. setkání s přípravným týmem TEDx v Brně. 22. opět v Ostravě. Diskuse s TOP09, téma Praha kulturní. 24. vystoupení na webové konferenci WebExpo. 25. setkání s Ivanem Němcem. 26. derniéra výstavy Jana Kaplického – narváno. 28. končíme spolupráci s Bárou Kopeckou na přípravě výstavy Davida Kopeckého. 29. setkání s šéfredaktorem LN Daliborem Balšínkem, kvůli vytváření seriálu o současné architektuře. 30. moje první přednáška Úvodu do architektury v Liberci.

Říjen 2010
1.v Ostravě. 2. v Bratislavě na PechaKucha Night, křest knihy Wave 68-84. 4. setkání se starostou Semil Janem Farským. Na stavbě v Jilemnici, přednáška v Liberci. Znovu setkání s Daliborem Balšínkem a Danem Hrubým. 6. Bourání s Robust. 7. vystupuji na TEDx v Brně. Výborná prezentace Vladimíra Kokolii. 8. -9. Inventura urbanismu, Open Think Tank, Za Česko kulturní, série diskusí. 10. slavnostní zahájení Fóra 2000. 11.-12. Fórum 2000, moderování jedné s diskusí. Vynikající zážitek, po všech stránkách. Diskuse s TOP09 (Zdeňkem Tůmou) nad rozvojem Prahy. 13. Bourání s Katarinou Trnovskou a Tomášem Žáčkem. 14. konec dvouleté Fulbright povinnosti a konec „say yes to everything“, odteď pouze „say yes to something“.

Žádné komentáře:

Okomentovat